Îngrijire Sprâncene: 4 trucuri ușor de aplicat de acasă

Știai că firele sprâncenelor cresc de două ori mai greu decât părul din cap, iar 4 luni este perioada estimată că ar ajunge la etapa în care poți să le dai o formă?

 

(Imagine: https://bit.ly/3jz9grF)

 

La vârsta de 14 ani, nu aveam informații legate de îngrijirea sprâncenelor când mă pensam singură pentru prima dată în fața oglinzii din baie cu penseta mamei. Îmi doream să dau o formă bine definită ca a modelelor pe care le vedeam în revistele Cosmopolitan - Cara Delevingne era pe val, dar încercarea mea mi-a subțiat sprâncenele și a dat o formă asimetrică destul de evidentă. 

 

După acel incident, am frecventat saloanele de înfrumusețare, dar nici rezultatele de acolo nu m-au mulțumit de fiecare dată deoarece veneau cu o formă standard și nu cu una care să-mi pună în evidență trăsăturile feței.


Dorința mea a fost mereu ca sprâncenele să fie pline, cu volum, dar să nu trebuiască să depun foarte mult efort în ritmul haotic pe care îl trăim fiecare. Astfel, în articolul de astăzi vom evidenția 4 trucuri de îngrijire a sprâncenelor pe care le poți pune în practică ușor de acasă, fără a afecta forma sau firul sprâncenelor:

 

Îngrijire Sprâncene: Primul truc este HIDRATAREA

Pe cât de simplu și la îndemână pare, pe atât de vital este pentru creșterea sănătoasă a firului de păr. Hidratarea este importantă pe interior și pe exterior. Atunci când oferi organismului cantitatea de apă necesară zilnic, acesta este capabil să se detoxifice în mod corespunzător și să păstreze nutrienții de care are nevoie.

 

(Imagine: https://bit.ly/326QJgH)

 

Recomandarea Zainlux: Să-ți începi ziua cu un pahar de apă călduță cu lămâie, iar, în ritmul de viață alert, să ai mereu la tine o sticlă de apă pentru a te menține hidratată.

 

Tu reușești să te hidratezi corespunzător?

 

 

Îngrijire Sprâncene: Al doilea truc este MASAREA

Înainte de culcare, Jared Bailey, Benefit Cosmetics' Global Brow Expert, recomandă în rutina noastră să introducem masarea ușoară a sprâncenelor. Acest mic truc poate să facă minuni în procesul de creștere a sprâncenelor. Fiecare folicul are atașat un mic vas de sânge, numit și „derma-vessel”, iar masarea crește circulația în zona respectivă.

 

(Imagine: https://bit.ly/2TvvHDJ)

 

De asemenea, poți folosi un ser bogat în vitamine și peptide pentru a întări firele de păr și să reduce căderea timpurie a acestora. Maribeth Madron, makeup artist, atrage atenția asupra faptului că anumite seruri au rezultate diferite de la o persoană la alta, iar acest lucru nu ar trebui să te alarmeze. Încearcă până obții rezultatul dorit!

 

Recomandarea Zainlux: Un ser ideal pentru genele tale este RevistaLash Advanced.

 

Tu ce părere ai de masarea ușoară a sprâncenelor?

 

 

Îngrijire Sprâncene: Al treilea pas este EVITAREA PENSETEI

Dacă vrei să dai forma sprâncenelor care să se potrivească perfect cu trăsăturile tale, încearcă să nu te mai pensezi pentru o perioadă. În prima săptămâna cu siguranță va fi tentant, dar acest aspect va afecta procesul de îngrijire a sprâncenelor

În această perioadă, cel mai bine ar fi să lași părul să crească, iar pensatul să vină ca un obicei ocazional. Pentru a reduce durerea, pensează-te după ce ai făcut un duș fierbinte. Foliculii se vor deschide, iar extragerea va fi mult mai ușoară.

 

(Imagine: https://bit.ly/31PXcfy)

 

Recomandare Zainlux: Pentru a evita subțierea sprâncenelor, folosiți-vă degetul arătător. Puneți-l între sprâncene și trasați cu creionul 2 linii pentru a marca zone de îndepărtare a părului.  


Tu cât de des folosești penseta în rutina de îngrijire a sprâncenelor?

 

 

Îngrijire Sprâncene: Al patrulea este ULEIUL DE RICIN

Uleiul de ricin nu are proprietăți incredibile doar pentru gene, cum am descoperit în articolul „10 lucruri care îți vor accelera procesul de creștere al genelor”, dar și sprâncene. Boom Boom afirmă că uleiul de ricin este bogat în nutrienți, iar rezultatele sunt foarte bune în balanță cu prețul oferit. Friese adaugă că uleiul de ricin este folosit de ani de zile în tratarea unor afecțiuni. Chiar dacă nu există studii științifice în această vedere, uleiul este un remediu cu riscuri scăzute și care contribuie la creșterea firelor de păr.

 

(Imagine: https://bit.ly/3mrj7BN)

 

Recomandare Zainlux:  Folosește un ulei de ricin 100% pur și organic, cum este Ulei de Ricin Bio virgin, Ecocert, pentru a fi sigură că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor tale. 

 

În acest articol, am parcurs cei 4 trucuri pe care le poți integra simplu în rutina ta de îngrijire a sprâncenelor. Cu ce trebuie să rămâi în urma acestuia:

 

  • Pasul 1: Hidratează-te zilnic!
  • Pasul 2: Masează-ți ușor sprâncenele înainte de culcare!
  • Pasul 3: Pensează-te când este strict necesar!
  • Pasul 4: Introdu în rutina ta de îngrijire uleiul de ricin. 


Care ți se pare cel mai potrivit truc din articolul nostru? Noi sperăm ca fiecare dintre ei să devină parte a rutinii tale zilnice și să te ajute în procesul de îngrijire a sprâncenelor.