5 mituri despre sprâncene la care să renunți

Sprâncenele reprezintă acea caracteristică facială asupra căreia va cădea mereu atenția și care ne va preocupa constant. Este foarte ușor să-ți schimbi complet stilul cu o pereche de sprâncene care să te caracterizeze și care să se potrivească cu forma feței tale. Mai mult decât atât, ai trecut și tu printr-un moment în care te-ai întrebat care este modalitatea potrivită prin care să obții sprâncenele dorite.


Astăzi este o adevărată provocare să faci diferența dintre soluțiile care chiar te vor putea ajuta și cele care nu vor aduce rezultate proeminente. Datorită nivelului mare de informații care circulă în social media din diferite părți, bariera dintre mit și adevăr este foarte mică. Pentru că o informație adevărată poate valora foarte mult, noi ne-am propus să dezbatem 5 mituri despre sprâncene despre care ai auzit deja și pe care poate că ar fi mai bine să le elimini din rutina ta.

 

(Imagine: https://bit.ly/2It9B26)

 

1. Culoarea sprâncenelor trebuie să se potrivească cu cea a părului

Putem spune că dacă ar trebui să numărăm fiecare dată când ni s-a spus afirmația de mai sus, nu ne-ar mai ajunge degetele de la mâini. Atât de des întâlnită, stereotipul a căpătat o valoare de adevăr absolut, deși nu am auzit-o niciodată din spusele unui specialist. Dacă îți doreai de mult să te vopsești într-o culoare nouă, o poți face liniștită, fără grija sprâncenelor. Culoarea sprâncenelor tale trebuie să se potrivească mai degrabă cu forma feței tale și să arate cât mai pline și naturale. 

 

Nu-i așa că e o mare ușurare să auzi acest lucru?

 

(Imagine: https://bit.ly/3piWOR0)

 

2. Sprâncenele pensate excesiv nu vor mai crește înapoi

Un mit doar pe jumătate, cu care poate că te-ai confruntat și tu. Dacă ai făcut-o, trebuie să afli și că nu este capăt de lume și că există anumite soluții pentru a ajuta procesul de creștere a sprâncenelor în urma pensatului excesiv. Periatul sprâncenelor este absolut esențial, înspre interior și mai apoi înspre exterior, iar mai apoi le poți hidrata cu ulei de ricin sau de cocos pentru rezultate promițătoare. Bineînțeles, dacă nu poți aștepta, poți folosi un kit de laminare pentru sprâncene cu ajutorul căruia să le redai forma dorită de tine. 

 

Acum poți răsufla ușurată.

 

(Imagine: https://bit.ly/3knbhYv)

 

3. Creioanele pentru sprâncene sunt cele mai potrivite pentru umplere

Fie că îți amintești cu drag sau nu de acele vremuri, ele au apus de mult. Creioanele pentru sprâncene reprezentau singura variantă de umplere și definire a sprâncenelor tale, însă astăzi opțiunile sunt mult mai variate și îți pot oferi rezultate încântătoare. Nu ezita să încerci și produsele pe bază de pudră, sub forma unui fard, deoarece vei obține sprâncene precise și naturale. Secretul este simplu. Fardurile pentru sprâncene sunt mult mai ușor de îmbinat cu ajutorul unei pensule speciale. 

 

Experimentează și vezi care variantă ți se potrivește ție.

 

(Imagine: https://bit.ly/38zhv5m)

 

4. Fiecare formă a feței arată bine cu sprâncene arcuite și definite puternic

O astfel de afirmație este greșită și nu ar trebui să fie perpetuată. Dacă stăm să ne gândim mai bine, când vine vorba de aranjarea părului sau achiziționarea unei rochii noi te vei gândi dacă se va potrivit cu forma feței tale sau a corpului tău. Doar pentru că ai primit recomandarea unui prieten căruia forma sprâncenelor arcuite îi vine bine, nu înseamnă că te va avantaja și pe tine. În acest caz, cel mai benefic ar fi să ceri părerea unui profesionist care îți va putea spune precis cum ar trebui să arate sprâncenele tale în concordanță cu forma feței.

 

Ai luat în considerare forma feței până acum înainte să îți aranjezi sprâncenele?

 

(Imagine: https://bit.ly/3pfd7yl)

 

5. Trebuie să înduri disconfort și o piele roșie după pensat

Chiar dacă pielea roșie și disconfortul sunt două rezultate imediat după pensat, nu înseamă că nu poți să folosești un remediu pentru a le înlătura. Un tonic facial este perfect pentru folosire în momentele de după pensat. Spray-ul cu aloe vera este de altfel un foarte bun calmant si cicatrizant pe care îl poți încerca pentru a calma pielea din zona sprâncenelor.

Nu va mai fi nevoie să privești cu ezitare pensatul din cauza efectelor de după.

 

(Imagine: https://bit.ly/32znPG8)

 

Acum că ai văzut care este adevărul din spatele acestor mituri, poți începe să experimentezi mai mult și să încerci ceva nou de care nu erai sigură în materie de sprâncene. Industria de beauty s-a dezvoltat atât de mult, încât îți permite să ai de unde alege pentru a obține sprâncenele perfecte. 


Tu cu ce vei începe?