Politica de transport

1.     Modalităţi şi Costuri de Transport

            1.1.  Modalităţi de Transport

 1. Livrarea Produselor este disponibilă pe teritoriul României şi în străinătate.
 2. Vânzătorul oferă Clientului/Utilizatorului următoarele metode de livrare ale Produsului/Produselor:
  1. expediere prin curier,
  2. expediere prin curier cu ramburs;
 3. Livrarea Produselor se poate realiza prin intermediul Curierului, la adresa specificată de Client/Utilizator în Comandă.

Livrare în străinătate (curier): Acest serviciu este indisponibil. 

  1.2.   Costuri de Transport

 1. Prevederi Generale
  1. Costurile de Transport pentru livrarea Produselor sunt în sarcina Clientului/Utilizatorului, cu excepţia cazului când Contractul de Vânzare la Distanţă prevede altfel.
  2. Costurile livrării Produsului (pentru transport, livrare şi servicii poştale) sunt indicate în paginile platformei www.zainlux.com, în pagina Politicii de transport, secțiunea “Costuri de transport” și în momentul plasării Comenzii de către Client/Utilizator.

 1.3 Livrare prin Curier, pe teritoriul României:

 • în cazul livrărilor prin intermediul Curierului, Clientul/Utilizatorul va achita costul de livrare de 17.99 lei.
 • se aplică un cost de 5.00 lei pentru plata ramburs. 
 • transportul (costul de livrare) este gratuit pentru Comenzile cu livrare în România ce depășesc valoarea de 300.00 lei.

1.4 Termene şi Condiţii de Livrare. Recepţia Produselor

     Termene de Livrare

 1. Durata totală de așteptare privind livrarea Produsului către Client/Utilizator (data livrării) se compune din timpul de pregătire al Comenzii pentru expediere de către Vânzător și durata de livrare a Produsului de către Curier.
 2. Data estimată de livrare este de 48 de ore de la procesarea comenzii (în zile lucrătoare) și este comunicată în e-mailul de înregistrare comandă. Comenzile plasate în intervalul 00:00 - 14:00 vor fi predate curierului în aceeași zi.
 3. Vânzătorul se obligă să respecte termenele de livrare ale trimiterilor poștale și ale expedierilor, în conformitate cu caracteristicile serviciului comandat, conform Ofertei Comerciale. Sărbătorile legale, perioada de Black Friday și zilele declarate libere prin lege, nu intră în calculul termenului de livrare.
 4. Pentru toate categoriile de Produse, termenul estimativ de livrare este de 48  de ore (zile lucrătoare) de la data încheierii Contractului la Distanță, dacă toate informațiile de livrare sunt completate corect de către Client/Utilizator. Nu suntem răspunzări de eventualele întârzieri datoare informațiilor incorecte sau incomplete. 
 5. Având în vedere numărul mare de Comenzi ce se pot înregistra pe perioada Campaniilor Promoţionale desfășurate de către Vânzător, există posibilitatea ca termenul de livrare al Produselor estimat pe www.zainlux.com la momentul vizualizării Produsului/plasării Comenzii să poată suferi modificari. Societatea va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a livra Produsele comandate în termen de 48 de ore de la încheierea Contractului la Distanţă.
 6. Dacă Produsele nu au fost livrate în termenul indicat, Clientul/Utilizatorul poate solicita livrarea într-un termen suplimentar, de 5 Zile Lucrătoare. Dacă nici în termenul suplimentar Produsele nu sunt livrate, Clientul/Utilizatorul poate solicita rezoluţiunea Contractului la Distanţă.
 7. În cazul în care Produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care Prețul sau unele caracteristici ale Produselor au suferit modificări, ulterior confirmării de către Societate a Comenzii, Zainlux Ecom Holding SRL va informa Clientul/Utilizatorul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate Clientului/Utilizatorului în termen de 2 zile calendaristice de la data informării respective, dacă Clientul/Utilizatorul le-a achitat în avans. Clientul/Utilizatorul poate confirma modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile Produselor, modificând astfel Comanda inițială, iar Zainlux Ecom Holding SRL va livra Produsele conform Comenzii astfel modificate de către Client/Utilizator

  1.5 Condiții de Livrare
 1. Clientul/Utilizatorul va fi contactat telefonic de către Curier în prealabil pentru a obține confirmarea prezentei acestuia la adresa aleasă pentru livrarea Comenzii.
 2. Clientul/Utilizatorul se obligă să fie prezent la adresa de livrare indicată, în intervalul orar în care Curierul îl anunță că livrează Comanda, în caz contrar urmând a suporta taxa de transport aferentă unei posibile noi livrări. Intervalul orar în care se livrează Comanda va putea fi modificat doar cu acordul Curierului.
 3. În cazul în care Clientul/Utilizatorul se află în imposibilitatea recepționării Comenzii în mod personal, Comanda va fi lăsată la adresa precizată doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani și doar în cazul comunicării prealabile către Curier a numărului Comenzii.
 4. Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorată dacă Clientul/Utilizatorul nu îndeplinește condițiile de mai sus.
 5. În cazul livrării la locul de muncă al Clientului/Utilizatorului, dacă Curierul nu poate avea acces în incinta imobilului respectiv, Clientul/Utilizatorul trebuie să se asigure că poate recepționa Comanda.
 6. Livrarea se consideră a fi îndeplinită de către Zainlux Ecom Holding SRL la momentul predării Produselor Comandate către Client/Utilizator.

          1.6 Recepția Produselor

Aspecte generale

 1. Clientul/Utilizatorul are obligația de a semna bonul de livrare (AWB) prezentat de către Curier la livrarea Produselor comandate, la care este anexată nota de livrare ce conține toate informațiile despre Produsele livrate (denumire produs, cantitate, preț). De asemenea, Clientul/Utilizatorul va verifica dacă Produsele sunt deteriorate sau dacă există lipsuri, iar eventualele probleme vor fi menționate în mod olograf pe nota de livrare, pentru a putea fi luate în considerare.