Află Care Sunt Ingredientele Potrivite Pentru Tipul Tău de Ten

La fel ca tine, mulți oameni sunt confuzi cu privire la tipul de ten pe care îl au și ce produse să folosească adaptat acestuia, pentru a avea o piele radiantă și elastică. Nu-ți face griji. Există date științifice care să determine cu exactitate ce tip de ten ai, în funcție de doi factori importanți: cantitatea de sebum pe care o produce pielea ta și cât de reactivă este aceasta. 

Dacă pielea ta produce în mod natural o cantitate mică de sebum, aceasta devine predispusă la uscare, iar în sens contrar, o cantitate mare de sebum îți va face pielea mai grasă. 

În funcție de gradul de reactivitate al pielii tale, aceasta poate fi sensibilă sau rezistentă. Unele persoane se nasc cu pielea mai sensibilă și reacționează la aproape orice factor care are un potențial de iritare. Dacă te-ai confruntat cu dermatită sau eczeme încă de la o vârstă fragedă, cel mai probabil ai o pielea sensibilă și este necesar să folosești produse speciale pentru a reduce sensibilitatea.

Pe de altă parte, se spune că persoanele care au tenul mai puțin reactiv la factorii care irită în mod normal pielea sensibilă, au o piele rezistentă. Dacă te numeri printre acestea, ești o norocoasă!

Este foarte important să alegi produse care conțin ingrediente potrivite pentru tipul tău de ten și să le introduci în rutina ta zilnică.
Venim în ajutorul tău cu câteva recomandări, care cu siguranță vor contribui în a face alegerea potrivită pentru tine. 

Ten rezistent vs ten sensibil 

Dacă ai pielea rezistentă, vești bune! Probabil că ai o barieră a pielii destul de puternică, ceea ce înseamnă că poți fi mai aventuroasă cu rutina și produsele de îngrijire.

În schimb, dacă pielea ta este sensibilă, ar trebui să fii mai atentă la produsele pe care le folosești și mai ales, să eviți parfumurile, uleiurile esențiale și produsele care conțin alcool. 

Iată ce ingrediente sunt potrivite pentru tine, în funcție de tipul tău de piele:

Pielea uscată și sensibilă 

Ceramida - este una dintre componentele majore care are efecte de regenerare ale tenului sensibil și de consolidare ale barierei deteriorate a pielii. Recomandarea noastră pentru tine este crema cu Ceramide și efect de echilibrare de la Cosrx. Hidratează, calmează și fortifică, fără să blocheze porii. 

Acidul Hialuronic - are o capacitate uimitoare de a reține umiditatea, asigurând o hidratare completă a pielii. Pielea uscată nu produce suficient sebum, așadar, este mai predispusă la deshidratare dacă nu o hidratezi corect. Acesta este motivul pentru care ar trebui să incluzi acidul hialuronic în rutina ta zilnică de îngrijire. Noi îți recomandăm serul cu Acid Hialuronic de la Beauty Drops, care acționează la toate nivelurile, reparând, regenerând și rehidratând profund epiderma pielii. 

Niacinamida - are efecte de calmare datorită proprietăților sale antiinflamatorii. În plus, ajută la întărirea barierei pielii pentru că reține mai bine umiditatea. Recomandarea noastră pentru tine este crema cu Niacinamide și Acid Salicilic Zitcontrol din gama Acnemy. 

Pielea uscată și rezistentă 

Dacă ai pielea uscată, sunt șanse mari să te confrunți cu un ten tern și lipsit de strălucire. Și pentru pielea uscată/rezistentă specialiștii recomandă produse care au la bază Ceramida, deoarece contribuie activ la consolidarea barierei deteriorate a pielii. 

În plus, sunt recomandate alte două ingrediente esențiale pentru acest tip de ten: 

Vitamina C - ajută la refacerea celulelor pielii și readuce strălucirea care-i lipsește. 

AHA (alfa hidroxiacizi) - funcționează ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte, lâsându-ți pielea catifelată și fină. 

Zainlux îți recomandă setul toner RX Nourishing de la Cosrx, un trio de tonere ce pot fi folosite zilnic pentru a hidrata și reîmprospăta pielea, conținând în special vitamina C și gama de hidroacizi AHA. 

Pielea grasă și sensibilă 

Acidul Salicilic - este un vis devenit realitate pentru tipurile de ten gras, deoarece îndepărtează celulele moarte, are proprietăți antibacteriene și controlează producția de sebum. Este un ingredient esențial deoarece pielea grasă este mai predispusă apariției acneei decât pielea uscată. În acest caz, îți recomandăm să testezi gelul de curățare cu acid salicilic și zinc de la Beauty Drops, un aliat excelent pentru tenul cu tendință acneică. 

Ți-am povestit deja despre efectele incredibile pe care le are Niacinamida asupra pielii. Află că acest ingredient este potrivit și pentru tenul gras, datorită proprietăților antiinflamatoare care calmează și reduce acneea. 

Panthenol - este cunoscut sub denumirea de vitamina B5 și contribuie la hidratarea și calmarea pielii iritate. La Zainlux găsești o gamă variată de produse potrivite pentru tenul gras și sensibil, printre care crema hidratantă cu Vitamina B5 de la Cosrx. Aceasta oferă pielii tale o hidratare intensă și de durată, lăsând-o suplă, netedă și catifelată.

Pielea grasă și rezistentă

Acidul Salicilic și Niacinamida sunt ingrediente potrivite și pentru pielea grasă/rezistentă, controlând producția de sebum și având proprietăți antiinflamatoare. 

Dacă ai tenul gras/rezistent, specialiștii îți recomandă alte două ingrediente care vor face minuni:

AHA (alfa hidroxiacizi) - format din acidul lactic, acidul glicolic și acidul mandelic. Aceste 3 tipuri de acizi ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și controlează excesul de sebum, principalul factor al apariției acneei. Recomandarea noastră este exfoliantul AHA + BHA de la Beauty Drops, deoarece contribuie la decongestionarea porilor, eliminând celulele moarte și reducând excesul de sebum. 

Retinoizii - controlează producția de sebum și contribuie la tratarea acneei, fiind aliații de nădejde ai tenului gras. Zainlux îți propune să încerci serul Retinol 0,2% in Squalane de la Beauty Drops, un produs revoluționar, care îmbunătățește textura pielii și estompează ridurile fine și profunde. 

Tenul tău are nevoie de o rutină de îngrijire echilibrată, bazată pe ingredientele potrivite tipului tău de piele. Fii atentă la produsele pe care le folosești și asigură-te că au proprietățile de care are nevoie pielea ta pentru a fi radiantă și catifelată.

Lasă un comentariu

Comentariile vor fi moderate înainte de publicare

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.