Aftercare: 4 pași esențiali de urmat după laminarea genelor

Kiturile de laminare sunt o descoperire prețioasă pentru genele tale. Nu-i așa? Forumurile vorbesc de la sine, iar clientele care le-au folosit până acum, sunt extrem de încântate de rezultatele obținute.

Până în acest moment, am parcurs împreună  etapele pe care trebuie să le ai în vedere în procesul de îngrijire a genelor. Am împărtășit o rutină zilnică de care trebuie să ții cont în articolul: „Genele tale au și ele nevoie de o rutină zilnică”. Punând la dispoziție aceste sfaturi, ne dorim ca genele tale să fie sănătoase și pregătite pentru utilizarea kitului de laminare.


(Sursă foto: https://unsplash.com/photos/VF75PMEdvX8)


Aplicarea este ușoară și la îndemâna ta chiar de acasă. Însă, te-ai întrebat:

 

De ce ar trebui să ții cont în următoarele ore de la aplicarea Kitului de laminare?


Procesul de laminare nu durează mai mult de 45 de minute, dar, în primele 24h până la 48h, trebuie să fii precaută pentru a menține efectele kitului. Astfel, am pus la punct o listă cu 4 pași esențiali de care trebuie să ții cont pentru genele laminate. Aceștia sunt necesari pentru a menține forma și volumul, fără a afecta genele naturale.

 

Primul pas esențial după laminarea genelor

Fii atentă ca genele tale să nu se ude!

 

Ce se întâmplă cu genele tale dacă se umezesc?


Cel puțin în primele 24h, se recomandă ca genele laminate să nu intre în contact cu nici o formă de apă: fie lichidă, fie ea sub formă de aburi. Pentru o zi, e mai bine să reprogramezi acea baie relaxantă sau prepararea unor mâncăruri delicioase în aburii bucătăriei. Acestea afectează legăturile chimice care ajută la alungirea genelor și vei pierde efortul depus pentru aplicarea kitului. 


Recomandarea: Nici o picătură de apă să nu ajungă în zona genelor!


(Sursă foto: https://unsplash.com/photos/ryBfQvz9Tpg)

 


Al doilea pas esențial după laminarea genelor

Nu îți freca ochii! 


Ce se întâmplă cu genele dacă le atingi?


Încearcă pe cât posibil să nu-ți freci ochii sau genele măcar în primele 24h. Nu trebuie să fii doar atentă la atingerea mâinilor, ci și la pernele pe care le îmbrățișezi noaptea. Evită și orice element care te-ar putea să te facă să lăcrimezi accidental deoarece ar putea să-ți afecteze munca pe care ai depus-o. 


Recomandare: Încearcă să dormi pe spate câteva zile pentru a menține îngrijirea genelor


(Sursă foto: https://unsplash.com/photos/TtjElwlsYDc)

 


Al treilea pas esențial după laminare genelor

Nu aplica tratamentele din rutina ta de înfrumusețare

Pentru câteva zile, este recomandat să renunți la produsele pe care le folosești pentru a da un plus de reîmprospătare tenului tău. Nu vor face decât mai rău și vor slăbi efectele kitului de laminare gene. Dar, suntem siguri că îți vei dori ca să întinzi un pic de mascara pe genele tale pentru a observa schimbarea produsă. Acest element îl vom dezbate la pasul următor.


Recomandare: Pe cât posibil, încearcă să eviți ca în zona genelor să nu ajungă creme sau alte soluții pe care le folosești în rutina de skin care.

(Sursă foto: https://unsplash.com/photos/LL1vA5sUs6g)Al patrulea pas esențial după laminarea genelor

Fii precaută când folosești mascara!


Chiar dacă arăți deja ideal după aplicarea kitului de laminare, există posibilitatea să îți dorești să pui o ultimă amprentă machiajului tău de seară.


Se poate aplica mascara în această situație?


Cu siguranță! Însă, trebui să ții cont că acest lucru se poate realiza doar după primele 48h pentru a evita alte alergii sau complicații. Genele tale sunt sensibili în această perioadă și trebuie să le acorzi îngrijirea necesară.


Sfat: Folosește mascara oil-free, îți va fi de mai mare ajutor! 


(Sursă foto: https://unsplash.com/photos/Ql5c1KeV54w)


De asemenea, îți sugerăm ca apa micelară pe care o folosești pentru a îndepărta machiajul de pe față, să fie tot oil-free. Iar, când periați genele zilnic, mișcările să fie făcute ușor pentru a menține cât mai mult forma arcuită. 


Kitul de laminare îți aduce genele în punctul dorit: fie că vorbim de formă, volum sau arcuire. În funcție de ciclul fiecăreia de creștere a genelor, efectul de laminare poate dura de la 6 la 8 săptămâni, și până la 12. Trebuie să ții cont de beneficiile kitului, dar și să păstrezi rezultatul obținut în cele mai bune condiții de îngrijire.


În acest articol, am parcurs cei 4 pași esențiali din rutina din Aftercare pe care trebuie să îi ai în vedere. Trebuie să rămâi în urma acestuia: 


  1. Nu permite ca apa să ajungă în zona ochilor. Mai ales, în duș.
  2. Nu atinge genele!
  3. Evită aplicarea tratamentelor de înfrumusețare în zona ochilor. 
  4. Alege mascara oil-free sau fără parabeni! Cum ar fi: VAMP! MASCARA, Maybelline Lash Sensational sau Maybelline, Great Lash.

Cum te simți după ce ai citit articolul nostru? Noi sperăm ca pașii să te ajute în alegerile pe care le faci în procesul complet de laminare a genelor.
Lasă un comentariu

Comentariile vor fi moderate înainte de publicare

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.