1.0 Reclamații și returnarea bunurilor

 

1.1 Returnarea bunurilor se poate face in maxim 30 de zile de la primirea comenzii de catre cumparator. In cazul în care bunurile nu întrunesc așteptările dumneavoastră, pur și simplu ni le puteți trimite înapoi, iar noi va vom restitui contravaloarea sumei in contul dumneavoastra in maxim 7 zile lucratoare de la confirmarea cererii de retur. 

 

1.2 Important! Dacă suspectați că bunurile au suferit deteriorări în timpul transportului, vă rugăm să ne contactați în termen de 2 zile lucratoare de la livrarea acestora, la adresa de e-mail info@zainlux.com atașând poze atât cu coletul cât și cu produsul deteriorat. Din acel moment, unul dintre specialistii nostri va prelua cazul dumneavoastra. 

 

1.3 Comanda nu a îndeplinit așteptările? Sau doriți să returnați doar o parte a comenzii? Bunurile se pot returna în termen de 30 de zile de data primirii de catre cumparator. Este destul să le trimiteți înapoi în ambalajul original intact și nedeteriorat, împreună cu informațiile necesare, în conformitate cu termenii și condițiile de retrage din contract, cât și numărul comenzii.

 

1.4 Suma plătită v-o transferăm înapoi în contul dvs, iar pentru a face asta vom avea nevoie de urmatoarele: 

A).Numarul comenzii 

B) Numele persoanei de pe contul bancar

C) IBAN-ul contului bancar 

 

1.5 Suma echivalentă plății produselor reclamate/ returnate, v-o transferăm în contul specificat de dvs. în termen de maxim 7 zile lucrătoare din momentul în care noi am intrat în posesia returului. Menționăm că returnarea sumei achitate se va face în momentul în care coletul este primit la depozitul nostru din Resita. 

 

1.6 Vă rugăm să trimiteți bunurile dumneavoastră complet împachetate într-un ambalaj solid, pentru a preveni deteriorarea, la următoarea adresă: 

 Adresa – Calea Caransebesului, Bl. 18, Scara 2.

 Numele – Zainlux Ecom Holding SRL

De îndată ce mărfurile ajung înapoi la noi, vă vom restitui suma plătită în contul dumneavoastră.

 

2.0 PROCEDURA DE DEPUNERE A CERERII PENTRU RETUR

 

2.1 Procedura de reclamație sau retur este urmatoarea: 

A). Trimiteți un e-mail la comenzi@zainlux.com cu datele menționate mai sus la punctul 1.4 

B) Contactați-ne pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/zainlux.store/