Politica de retur

1.0 Reclamații și returnarea bunurilor

1.1 Returnarea bunurilor se poate face in maxim 30 de zile de la primirea comenzii de catre cumparator. In cazul în care bunurile nu întrunesc așteptările dumneavoastră, pur și simplu ni le puteți trimite înapoi, iar noi va vom restitui contravaloarea sumei in contul dumneavoastra in maxim 7 zile lucratoare de la confirmarea cererii de retur. 

1.2 Important! Dacă suspectați că bunurile au suferit deteriorări în timpul transportului, vă rugăm să ne contactați în termen de 2 zile lucratoare de la livrarea acestora, la adresa de e-mail info@zainlux.com atașând poze atât cu coletul cât și cu produsul deteriorat. Din acel moment, unul dintre specialistii nostri va prelua cazul dumneavoastra. 

 1.3 Comanda nu a îndeplinit așteptările? Sau doriți să returnați doar o parte a comenzii? Bunurile se pot returna în termen de 30 de zile de data primirii de catre cumparator. Este destul să le trimiteți înapoi în ambalajul original intact și nedeteriorat, împreună cu informațiile necesare, în conformitate cu termenii și condițiile de retrage din contract, cât și numărul comenzii.

1.4 Suma plătită v-o transferăm înapoi în contul dvs, iar pentru a face asta vom avea nevoie de urmatoarele: 

A).Numarul comenzii 

B) Numele persoanei de pe contul bancar

C) IBAN-ul contului bancar 

 

1.5 Suma echivalentă plății produselor reclamate/ returnate, v-o transferăm în contul specificat de dvs. în termen de maxim 7 zile lucrătoare din momentul în care noi am intrat în posesia returului. Menționăm că returnarea sumei achitate se va face în momentul în care coletul este primit la depozitul nostru din Resita. 

1.6 Vă rugăm să trimiteți bunurile dumneavoastră complet împachetate într-un ambalaj solid, pentru a preveni deteriorarea, la următoarea adresă: 

 Adresa – Calea Caransebesului18, Scara 2, Reșița

 Numele – Zainlux Ecom Holding SRL

De îndată ce mărfurile ajung înapoi la noi, vă vom restitui suma plătită în contul dumneavoastră în maxim 7 zile lucrătoare. 

 

2.0 PROCEDURA DE DEPUNERE A CERERII PENTRU RETUR

2.1 Procedura de reclamație sau retur este urmatoarea: 

Trimiteți un e-mail la support@zainlux.com cu datele menționate mai sus la punctul 1.4 sau ne puteți contacta la nr. de telefon 0729 236 363 

Produsele vor fi returnate în ambalajul original cu toate accesoriile aferente, fara ambalaj deteriorat, zgarieturi si fara urme de utilizare.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara deteriorari, fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu pensulemachiaj.ro. Daca produsul a fost insotit de un cadou, se returneaza si respectivul cadou.

Produsele cosmetice care au fost desigilate nu vor fi acceptate la retur. Aceste masuri sunt specifice produselor cosmetice intru cat termenul de valabilitate al acestora se calculeaza incepand cu prima deschidere a ambalajului, iar odata cu utilizarea/testarea lor apare riscul transmiterii de virusi prin transferul produsului altei persoane.

La retur sunt acceptate doar produsele care respecta intocmai forma in care ele au fost livrate. Conform prevederii OUG 34/2014 „utilizatorul final este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru utilizatorul final în a-și exercita dreptul de retragere.” Drept urmare, in cazul in care consumatorul returneaza produsul intr-o stare ce diminueaza valoarea acestuia, comerciantului i se permite sa scada o parte din suma returnata clientului.

In cazul inlocuirii cu un alt produs, acesta va fi expediat in cel mai scurt timp posibil (in masura in care este disponibil in stoc).

Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea unui retur in cazul unor retururi repetate savarsite de client si in cazul in care produsele returnate nu indeplinesc conditiile de retur mentionate mai sus.