Experții Vorbesc: 4 Pași Esențiali de Îngrijire a Genelor

Întotdeauna mi-am dorit să am o pereche de gene pline și cu volum care să-mi scoată nuanța simplă de căprui în evidență. Am căutat o vreme pe rețelele de socializare și am dat peste multe sfaturi. Cu toate acestea, niciodată nu am avut siguranța că informațiile găsite, erau și cele mai potrivite pentru rutina mea de îngrijire a genelor.

 

(Imagine: https://bit.ly/3mlVL0e)

 

Am realizat că procesul este unul extrem de important, dar și personal în același timp. În noul context pandemic, masca îți permite să fii mult mai atentă la importanța pe care o acorzi ochilor, genelor, dar și sprâncenelor tale. O rutină este numai bine venită pentru a-ți evidenția trăsăturile rămase la vedere. 

 

În articolele Blogului Zainlux, am abordat mai multe aspecte legate de procesul de îngrijire gene, dar și de laminare gene pe care trebuie să le ai în vedere:

 


Ce urmează? Un articol legat de sfaturi care vin de la specialiști în îngrijirea genelor, iar apoi alcătuirea unei liste în 4 pași pe care să o descoperim împreună.  Sfaturile le poți integra și aplica ușor în rutina ta de zi cu zi, iar genele tale vor fi răsfățate și pline de volum.

 

(Imagine: https://bit.ly/31L3UDu)

 

Experții Vorbesc: Primul pas în grijirea genelor este HIDRATARE

Dr. Brian Harmych recomandă femeilor să bea zilnic 2 l de apă, iar bărbaților 2.5 l. Poate să pară o cantitate mare la început, dar o hidratare corespunzătoare ajută extrem de mult la combaterea fenomenului de îmbătrânire a pielii și revitalizează organismul.

 

(Imagine: https://bit.ly/3mvpjbI)

 

Acesta recomandă începerea unui experiment în care să observi beneficiile hidratării asupra organismului și a pielii pe o anumită perioadă de timp. De asemenea, alimentația joacă și ea un factor decesiv în calitatea firului de păr și a procesului de creștere. Faith Kim, profesionistă în domeniul genelor și fondatoarea LashFOOD, sugerează în acest caz integrarea în dietă a somonului, ouălor, alimentelor bogate în fier, în vitamina B7 (biotină), A și C.


Sfatul Zainlux: Încearcă să te hidratezi corespunzător și să introduci în alimentația ta produse sănătoase pe o anumită perioadă de timp. Fă-ți o poză înainte și după proces. Cu siguranță, vor fi diferențe nu doar la nivel de piele, dar și la nivel de păr, sprâncene și gene.

 

Experții Vorbesc: Al doilea pas în îngrijirea genelor este ÎNDEPĂRTAREA CORESPUNZĂTOARE A MASCAREI

Ai adormit vreodată după o petrecere și te-ai trezit a doua zi cu rimelul întins pe față? 

 

Evenimentul s-a întâmplat o dată, dar nu trebuie să devină un obicei. Neatenția acordată demachierii nu afectează doar tenul, dar și produce căderea genelor naturale. 

 

Faith Kim susține că îndepărtarea corespunzătoarea a mascarei înainte de culcare este strict necesară pentru sănătatea genelor tale, indiferent de machiajul aplicat pe față. Procesul poate lua ceva timp, mai ales după o zi plină, însă este mai important să petreci atât cât este nevoie pentru ca genele tale să nu aibă de suferit ulterior. O zi plină trebuie să se termine cu un masaj ușor în zona ochilor pentru a nu produce o cădere timpurie a genelor și produsele folosite trebuie să fie „eye-friendly”. Dermatologiști și make-up artiști sugerează pentru îndepărtarea machiajului: Bioderma Sensibio H2OSolutie micelara demachiantă La Roche-Posay Effaclar sau Bi-Facil - demachiant de la Lancome.

 

(Imagine: https://bit.ly/2JdrPoT)

 

Sfatul Zainlux: Sugerăm ca rimelul pe care îl folosești, să fie înlocuit o dată la trei luni pentru a evita infecțiile nedorite.

 

Experții Vorbesc: Al treilea pas în îngrijirea genelor este EVITAREA STRESULUI

Într-un interviu acordat Allure, Dr. Deanne Mraz Robinson a afirmat că este normală căderea părului într-o perioadă stresantă. Ea susține că acest tip de cădere a părului se numește „telogen effluvium” și, adesea, este corelată cu un eveniment stresant, cum ar fi o boală, o intervenție chirurgicală sau un stres emoțional. Stresul reușește să declanșeze o cădere numeroasă a firelor de păr, astfel genele și sprâncele să pară mai subțiri decât de obicei

 

Ce este de făcut într-o situație ca aceasta? 


Sfatul Zainlux: În cazul evenimentelor stresante, ia-ți o zi liberă în săptămână în care să te răsfeți cu o baie fierbinte și lumânări parfumate. Poți încearcă la fel de bine câteva exerciții de respirație pentru a-ți relaxa mușchii și a-ți elibera mintea de evenimentele care te presează.

 

(Imagine: https://bit.ly/3jyVSDZ)

 

 

Experții Vorbesc: Al patrulea pas în îngrijirea genelor este SPĂLAREA CORESPUNZĂTOAREA

Dr. Saba Khodadadian, Optometrist (NYC Eye Doctor) recomandă în procesul de îngrijirea genelor și evitarea infecțiilor oculare o spălare corespunzătoare cu un săpun ușor, care să aibă proprietăți pentru pielea sensibilă. Pentru găsirea unui săpun de calitate, poți apela cu încredere la o farmacie din apropierea ta. De asemenea, Dr. Khodadadian sugerează să eviți frecare ochilor pe cât de mult cu putință, iar în cazul în care este necesar să-ți atingi zona ochilor, acestea să fie foarte bine spălate înainte.

 

(Imagine: https://bit.ly/2G4vSmj)

 

Tot în privința spălării feței, Dr. Deanne Mraz Robinson recomandă să ai grijă la modul în care o faci. Dacă este unul energic, frecarea trebuie redusă în zona genelor pentru o viață mai îndelungată a acestora. De asemenea, la ștergerea feței, este recomandat în zona ochilor tamponarea, și nu frecarea.

În acest articol, am parcurs cei 4 pași esențiali pe care specialiștii în domeniul îngrijirii genelor îi recomandă. Cu ce trebuie să rămâi în urma acestuia: 

 

  • Pasul 1: Hidratează-te pentru o piele sănătoasă, dar și pentru gene naturale și puternice!
  • Pasul 2: Îndepărtează corespunzător mascara pentru a evita căderea prematură a genelor!
  • Pasul 3: Evită stresul pe cât de mult cu putință!
  • Pasul 4: Acordă atenție atunci când te speli pe față și ce produse folosești!
Care ți se pare cel mai potrivit sfat din articolul nostru? Noi sperăm ca fiecare dintre ei să devină parte a rutinii tale zilnice și să te ajute în procesul de îngrijire a genelor.

Lasă un comentariu

Comentariile vor fi moderate înainte de publicare

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.